Szerelvényboltunk választéka

víz   

Fürdőkád

Csaptelep

Mosogató

Zuhanytálca és kabin

Kerámia szaniter

Fürdőszobabútor

Szaniter tartozékok

Zuhany garnitúrák

Melegvíz tároló

Zuhanyfolyóka

Vízkezelés

Fűtés   

Gáz kazán

Hybrid kazán

Szilárdtüzelésű kazán

Elektromos kazán

Radiátor 

Klíma és légtechnika

Napkollektor - hőszivattyú 

Napkollektor,hőszivattyú

Porszívó  

Központi porszívó

akciók

megtakarts3

Partnerek - gyártók

gyartok-partnerek

Ral színskála

ral-színskála

Állás ajánlatok

Állás ajánlatunk

 

szuro_400

Háztartási használati vízkezelés

Termékeink megtekinthetõk:

http://www.pf-epuletgepeszbolt.hu

Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül, a háztartási víztisztító és kezelő berendezésekről néhány gondolat

Ha megvizsgáljuk, azokat a vízvezeték hálózatokat, amelyeken a vezetékes vizet kapjuk, megállapíthatjuk, hogy sok esetben 50-60-70 éves vezetékrendszeren keresztül jut el hozzánk a csapvíz, aminek összetétele és minősége egyes régióban is igen eltérő lehet.

Napjainkban a legkülönfélébb víztisztítási, illetve szűrési eljárások ismertek és terjedtek el a gyakorlatban is. Ezeknek a hatékonysága a hiányostól a kiválóig terjed. 

csepp

 

 

 

 

1./ a vízvezeték rendszer megóvását, valamint a háztartási szerelvények és berendezések  működését védő készülékek.

 

 

Vízszűrő és vízlágyító berendezések

1./ A hagyományos mechanikus vízszűrők, a csapokat, csöveket óvják a vízkődarabkáktól, homoktól, rozsdától és egyéb szennyeződéstől. Alapvetően minden háztartás vízvezeték rendszerébe célszerű beépíteni.

2./ A vízlágyító berendezések, a vízkőképződés megakadályozására alkalmas készülékek. A lágyvíz használatával megóvhatjuk szerelvényeinket, csöveinket a vízkőlerakódástól, ezzel ezek hosszabb életűek lesznek, a jobb hőáramlás révén energiát takarítunk meg. Kevesebb mosópor, vegyi lágyító- és öblítőszer szükséges, ez pedig nem csupán pénztárcánkat, de környezetünket is kíméli.

Lágyvíz előállítása történhet

A./ gyantás- vízlágyító berendezéssel

Az alkalmazott készülék a beérkező vizet, a regeneráláshoz szükséges ioncserélő gyantán átfolyatva, kalcium- és magnézium-ionokat, nátrium-ionokra cseréli, így előállítva a lágyított vizet.

B./ mágneses vízkezelő berendezéssel

Az elektromos – mágneses vízkőmentesítőkészülék hatására, a beérkező vízben található oldott mészkő kristályai szétesnek, nem tudnak egymáshoz, valamint a vizes rendszerek (bojler, kazán, csaptelepek stb.) felületeire tapadni, és vízkő formában összeállni,  valamint a készülék, a vezeték rendszerben eddig lerakódott vízkövet folyamatosan oldja,.

ivvz_400

 

 

 

 

2./ Ivóvíz kezelés céljából alkalmazható készülékek.

 

 

 

Jelenleg komoly vita zajlik a szakemberek, és persze a potenciális vásárlók között is arról, hogy a vízben lévő ásványi anyagok mennyire hasznosak vagy esetleg károsak az ember számára. Ezt a vitát én nem akarom minősíteni, sem eldönteni, és igazából Önt sem akarom befolyásolni, csak röviden összefoglalni a lehetőségeket.

A két legelterjedtebb technológia az alábbi:

1. Aktívszén alapú víztisztítás

Az aktív szenes víztisztító készülékek belsejében egy préselt szénszűrő található. Általában az alábbi szennyeződések szűrésére használható:

  • klór
  • klórszármazékok
  • nem oldott anyagok
  • kőolaj származékok
  • baktériumok

2. Fordított ozmózis rendszerű víztisztítás

A Fordított Ozmózis a ma ismert egyik leghatékonyabb ivóvíz tisztítási mód. Több évtizede használják haditengerészetnél és az űrhajózásnál, de ma már a háztartások számára is elérhető áron kapható.

A Fordított Ozmózis egy olyan víztisztító rendszer, amely eltávolítja a vegyi anyagokat, a szerves szennyeződéseket, az oldott részecskéket, a nehézfémeket és a baktériumokat is az ivóvízből.elve_400

A tökéletes tisztítást többszintű előszűrés után az ún. Vékony Film Membrán Technológia teszi lehetővé. A vizet egy speciális filmmembrán  (4) szűri meg, ami csak a tiszta vízmolekulákat engedi át. A különböző szennyező anyagok ezzel szemben nem tudnak a membránon áthatolni. Ezeket a rendszer a szennyvízelvezetőbe továbbítja.

A Fordított Ozmózissal működő víztisztító olyan szűrőnek fogható fel, amelynek a nyílásainál a baktériumok 1000-szer, a vírusok pedig 100-szor nagyobbak. Ezért az Ozmózis Szűrő 10.000-szer jobban szűr, mint a hagyományos szűrők.

A víz megfelelő tisztítása, szűrése után a készülék visszajuttatja a szükséges ásványi anyagokat és ionokat az ivóvizünkbe.

Melyik a jobb víztisztítási technika?

Nos, erre a kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni.

Amennyiben Ön el tudja fogadni azt, hogy olyan vizet igyon, amelyben az utánsózó patron használatával is alacsonyabb az oldott ásványi anyag tartalom az ivóvízben, akkor mindenképpen jobb választás a fordított ozmózis rendszerű víztisztó készülék.

Amennyiben viszont Ön jobban szeretne a magasabb ásványi anyag tartalmú vizet fogyasztani, akkor az aktív szenes víztisztító készüléket javasolom.

Javasolt vízkezelési technológia még az UV csírátlanítás, ami hatékony eljárás a vízben található élősködő mikroorganizmusok elpusztítására. Működése megbízható, nem igényel karbantartást, és ami a legfontosabb, klór- és egyéb vegyszerek hozzáadása nélkül csírátlanítja a vizet. Kútvíz használata esetén mindenképp javasolt a beépítése.

vz_400

Ajánlom-e a víztisztító berendezéseket? A válaszom igen.

- Egyrészt, mert a szűrt és kezelt víz, tisztábbnak látszik, és  én elfogadom azt, amit látok.

- Bármelyik víztisztítóval tisztított víz jobbnak mondható, mint a csapvíz, és valószínűleg jobb, mint valamely olcsóbb ásványvíz!


 

 

Elérhetőségeink

elérhetőségünkSzerelvénybolt

1107 Budapest
Bihari út 16
Tel:      06 1 261-4958
Mobil: 06 20 261-2222
Fax:     06 1 431-0250
Web: www.pftrading.hu
Email: pftrading@pftrading.hu

szénmonoxid érzékelő

sznmonoxid_rzkel337

Három lépés a CO mérgezés elkerülése érdekében

  • 1. Telepítsen CO riasztót
  • 2. Végeztessen rendszeres karbantartást a tüzelő berendezésein
  • 3. Ismerje meg, és ismerje fel a jeleket, a mérgezés tüneteit

Hybrid kazán

HYBRID KAZÁN

levegős hőszivattyú és

kondenzációs gáz kazán

EGYBEN !!!