Szerelvényboltunk választéka

víz   

Fürdőkád

Csaptelep

Mosogató

Zuhanytálca és kabin

Kerámia szaniter

Fürdőszobabútor

Szaniter tartozékok

Zuhany garnitúrák

Melegvíz tároló

Zuhanyfolyóka

Vízkezelés

Fűtés   

Gáz kazán

Hybrid kazán

Szilárdtüzelésű kazán

Elektromos kazán

Radiátor 

Klíma és légtechnika

Napkollektor - hőszivattyú 

Napkollektor,hőszivattyú

Porszívó  

Központi porszívó

akciók

megtakarts3

Partnerek - gyártók

gyartok-partnerek

Ral színskála

ral-színskála

Állás ajánlatok

Állás ajánlatunk

 

Központifûtés lapradiátorokkallapraditor

Minek is köszönheti - immáron több évtizede - népszerûségét ez a termékcsalád?

Vizsgáljuk elõször ezt a kérdést a végfelhasználó szemszögébõl

1. Az acéllemez lapradiátorok megjelenésével, sokkal esztétikusabb fûtõtestek jelentek meg a lakásokban, irodákban. Az elektrosztatikus porszórást követõ beégetéssel készült esztétikus lakk-szerû bevonat elterjedésével (ma már szinte minden acéllemez lapradiátort gyártó cég így készíti a termékeit) a végfelhasználók végre "megszabadulhattak" az idõszakosan szükséges, a radiátor festésével járó, pénz és munkaigényes kellemetlenségektõl.

2. A porszórt és beégetett bevonatok kopás- és ütésállóbbak és a szín is sokkal idõállóbb, valamint vegyszerállóságuk is általában jobb a festett bevonatokénál.

3. A fajlagos hõleadó képesség (ez általában nem mond semmit a végfelhasználónak) az acéllemez lapradiátorok esetében tág határok között változik a fûtõtest típusától függõen.

Méretek:

1. Vastagság: (E; EK; EKE; DK; DKEK, ill. a másik szokásos jelölés szerint 10; 11; 21; 22; 33) Szembõl tekintve a fûtõtestet, egy ugyanakkora "felületû" radiátor így ötféle hõleadással rendelkezik

2. Magasság: (300 mm-tõl 900 mm-ig) négy-öt lépcsõben állnak rendelkezésre.

3. Hosszúság: 400 mm-tõl általában 100 mm-ként választható

rad_mret_400

Ezen eszmefuttatásnak azért van, ill. lehet jelentõsége, mert az ablakok alatt rendelkezésre álló - amúgy legtöbbször holt - teret úgy lehet teljesen és esztétikusan kitölteni, hogy nem kell "túlméretes", drágább fûtõtestet a végfelhasználóval megfizettetni. Az ablak alatti teljes térkitöltésnek azért is jelentõsége van, mert így a nagyobb hõveszteségû ablak teljes vonalán egyenletesen melegítjük fel a levegõt, ezáltal a fûtött helyiségben is egyenletesebb lesz a hõmérséklet.

És most vizsgáljuk meg a kérdést a szerelõ szemszögébõl

1. Az acéllemez lapradiátorok majd mindegyik gyártótól "nyomáspróbázva" kerülnek a kereskedõhöz, ill. a szerelõhöz. Ez a tény mindenképpen elõny a szerelõ szempontjából, mert biztos lehet abban, hogy tömítetlenség nincs a fûtõtesten. (A tagosított radiátorok esetében ez nem így volt.)

2. Az acéllemez lapradiátorok víztérfogata illeszkedik mind - a kazánok többségébe ma már beépített - a tágulási tartály méretéhez, valamint a korszerû szabályozás technikai elemekhez. Ez utóbbi kijelentés kicsit misztikusnak tûnhet, de pusztán arról van szó, hogy a kis víztérfogatú fûtõtestek felmelegedésének és lehûlésének idõtartama ideális.
Gondolatban hasonlítsuk össze mondjuk egy nagy vízterû tagos öntöttvas radiátor hõkapacitásával, melynek lehûlése, teljes zárást követõen is, örökkévalóságnak tûnik.

3. Az acéllemez lapradiátorok minden gyártótól csomagolva (sarokvédõ, kartonpapír, zsugorfólia) kerülnek ki, ami védi a fûtõtesteket a kismértékû mechanikai hatásoktól és rövid ideig a nedvességtõl is.

laprad_400

 

Elérhetőségeink

elérhetőségünkSzerelvénybolt

1107 Budapest
Bihari út 16
Tel:      06 1 261-4958
Mobil: 06 20 261-2222
Fax:     06 1 431-0250
Web: www.pftrading.hu
Email: pftrading@pftrading.hu

szénmonoxid érzékelő

sznmonoxid_rzkel337

Három lépés a CO mérgezés elkerülése érdekében

  • 1. Telepítsen CO riasztót
  • 2. Végeztessen rendszeres karbantartást a tüzelő berendezésein
  • 3. Ismerje meg, és ismerje fel a jeleket, a mérgezés tüneteit

Hybrid kazán

HYBRID KAZÁN

levegős hőszivattyú és

kondenzációs gáz kazán

EGYBEN !!!