Szerelvényboltunk választéka

víz   

Fürdőkád

Csaptelep

Mosogató

Zuhanytálca és kabin

Kerámia szaniter

Fürdőszobabútor

Szaniter tartozékok

Zuhany garnitúrák

Melegvíz tároló

Zuhanyfolyóka

Vízkezelés

Fűtés   

Gáz kazán

Hybrid kazán

Szilárdtüzelésű kazán

Elektromos kazán

Radiátor 

Klíma és légtechnika

Napkollektor - hőszivattyú 

Napkollektor,hőszivattyú

Porszívó  

Központi porszívó

akciók

megtakarts3

Partnerek - gyártók

gyartok-partnerek

Ral színskála

ral-színskála

Állás ajánlatok

Állás ajánlatunk

 

Minõség vagy az ár a fontosabb?mi_400

Dönteni kell! Minõségi termékek és munka, vagy csak az ár a fontos?

Az épületgépészeti kivitelezés mindennapos konfliktusforrása az a helyzet, amelyben a szakember minõségi szempontokat magáénak tudó gondolkodása ütközik a megrendelõ költségtakarékos szemléletmódjával.

Az erõviszonyok egyenlõtlenek, kevés esetben sikerülhet a meggyõzés a drágább, de fejlettebb technológiát, jobb minõségû alapanyagokat tartalmazó termékek mellett.

Márpedig ne feledkezzünk meg arról, hogy ha a rendszer nem üzemel megfelelõ módon, akkor a felelõsség a megrendelõ szemében minden körülmény ellenére a szerelõt fogja terhelni!

Folytonos probléma, hogy ki és milyen szempontok alapján válassza ki, például a csaptelepeket.
A tisztelt megrendelõ, avagy a szerelõ szakember?

Vannak mesterek, akik úgy gondolják, jobb, ha a felhasználó választ és vásárol, legalább egy gonddal kevesebb hárul rájuk.

Az építtetõ igen széles választékból és igen sok kereskedelmi forrásból válogathat, ha szeretne vásárolni. Megannyi fürdõszobaszalon, szerelvényüzlet és óriás barkácsáruház kínálja portékáját a legkülönbözõbb funkciókkal, formákban és színekben.

Ezek között szép szazalekszámban vannak jó minõségû termékek is, ám nagyon sok, látszólag alkalmas termék rejteget késõbbi kellemetlenséget, nemcsak az avatatlan vásárlónak, hanem bizony a mesternek is, hiszen a termék kiválasztása után így is, úgy is a szakembernek kell azt beépíteni a már kialakított helyére. 

Nos, nincs is ezzel semmi baj, egészen addig, amíg a csapteleppel nem történik valami rendellenesség: folyik, nem lehet elzárni, lejön a karja stb. Ki az, akit elsõként riasztanak?

Természetesen a mestert, aki beépítette.

Na igen, a szakember megy, hogy próbáljon segíteni, de ekkor kezdõdnek csak a bonyodalmak.- Rosszul lett beépítve?- Nem rendeltetésszerûen lett használva?- Avagy a csaptelep a hibás?
Semmi gond, hol a számla, illetve a jótállási jegy? Igen sok esetben nincs a terméknek magyar nyelvû használati utasítása, szervize. Némely esetben még garanciáról sem beszélhetünk.
Alkatrészrõl pedig jobb, ha nem is álmodunk.

Hogyan tovább?

Nálunk fejlettebb országokban erre már kialakult gyakorlat létezik, ez a probléma más országokban, más piacokon nem probléma, a megoldás évtizedek óta megvan, mely alapján a mi cégünk is mûködik.

Installatõr szaküzlet

Ezek szerint a kereskedelemmel és kivitelezéssel is foglalkozó installatõr cég, az általa forgalmazott anyagokra, és az itt megrendelt munkákra is, teljeskörű garanciát vállal.

Ezt még nálunk sokan fenntartással fogadják, holott a lényeg az, hogy a kivitelezõ cégnek nem érdeke a gyengébb minõségû anyagokat ajánlani és beépíteni, mert hiszen ahogy fentebb írtam, ki az, akit elsõként riasztanak ha probléma van? Természetesen a kivitelezõt, aki beépítette.

Olyannyira így van ez, hogy egyes országokban senki se keressen kiskereskedelmi boltot a mi szakmánkban, garantáltan nem fog találni.

Minek is lennének, mert az ottani építtetõk, ha minõséget akarnak, csak a kivitelezõ mesterrel állnak szóba, mert számukra - értékrendjük szerint - csak ez jelent garanciát.

Arrafelé persze az építtetõk tisztában vannak vele, hogy egy építkezés, felújítás nem kis befektetés, majd' mindenkinek komoly anyagi terhet jelent. õk nem annyira gazdagok, mint mi, hogy megengedjék maguknak a rossz kompromisszumokat.

Ezért törekedünk a jó minõségre mind a munkánkban, mind a beépített termékek tekintetében.

Ez jól felfogott érdeke a végfelhasználóknak és nekünk, a szakembereknek is.

sisak_400

 

Elérhetőségeink

elérhetőségünkSzerelvénybolt

1107 Budapest
Bihari út 16
Tel:      06 1 261-4958
Mobil: 06 20 261-2222
Fax:     06 1 431-0250
Web: www.pftrading.hu
Email: pftrading@pftrading.hu

szénmonoxid érzékelő

sznmonoxid_rzkel337

Három lépés a CO mérgezés elkerülése érdekében

  • 1. Telepítsen CO riasztót
  • 2. Végeztessen rendszeres karbantartást a tüzelő berendezésein
  • 3. Ismerje meg, és ismerje fel a jeleket, a mérgezés tüneteit

Hybrid kazán

HYBRID KAZÁN

levegős hőszivattyú és

kondenzációs gáz kazán

EGYBEN !!!