Szerelvényboltunk választéka

víz   

Fürdőkád

Csaptelep

Mosogató

Zuhanytálca és kabin

Kerámia szaniter

Fürdőszobabútor

Szaniter tartozékok

Zuhany garnitúrák

Melegvíz tároló

Zuhanyfolyóka

Vízkezelés

Fűtés   

Gáz kazán

Hybrid kazán

Szilárdtüzelésű kazán

Elektromos kazán

Radiátor 

Klíma és légtechnika

Napkollektor - hőszivattyú 

Napkollektor,hőszivattyú

Porszívó  

Központi porszívó

akciók

megtakarts3

Partnerek - gyártók

gyartok-partnerek

Ral színskála

ral-színskála

Állás ajánlatok

Állás ajánlatunk

 

A jövõ energiaforrásabelépés webáruházunk napkollektor oldalára

Úgy gondolom, hogy a közeljövõben mi magyarok nagy lépéseket fogunk megtenni a környezetbarát és költségtakarékos otthon eszménye felé, egyszerûen azért, mert érintettek és érdekeltek leszünk benne.

Ha valaki tényleg nem szeretne „rosszabbul élni, mint négy éve”, az most elsõsorban személyes mentalitásának megújulásával - és a megújuló energiaforrások használatával lesz képes fenntartani, a számára megszokott, kellemes mindennapi életét. Lesznek majd olyan elõrelátóak is köztünk, akik kiszámolják, hogy most már tényleg megéri napkollektorokat szerelni a tetõre, s hõszivattyút telepíteni a kertbe.

szolr

Napkollektor

 

A megújuló energiaforrások tekintetében, úgy tûnik, a napenergiának van a legnagyobb jelentõsége, hiszen a nap mindenhol süt, és szabadterület vagy háztetõk a napkollektorok elhelyezésére mindenhol akadnak. 

1. Melegvíz elõállítása

A napkollektoros rendszereket elsõsorban melegvíz elõállítására lehet gazdaságosan telepíteni, mert meleg vízre egész évben folyamatosan szükség van. A rendszerek a nyári idõszakban szinte 100%-ban tudják fedezni a melegvíz szükségletet, az õszi-tavaszi idõszakban 60-70%-ban, míg télen 30-40%-ban.

2. Fûtés rásegítés

A napkollektorokat fûtésrásegítésre is lehet használni, de fontos tudni, hogy az éves napsugárzás elenyészõ része esik egybe a fûtési igénnyel. A napkollektoroknak, a fûtési idõszakban, amikor a melegvíz-ellátást sem tudják 100%-ban fedezni, már kevesebb erejük marad a fûtésrásegítésre.

A csak fűtési céllal felszerelt napkollektoros rendszerrel, az egyre kevesebb napenergiából szeretnénk egyre többet hasznosítani, és bármennyi napkollektor lesz a háztetőn, ez biztosan NEM FOG SIKERÜLNI.

„Lehetetlen egy probléma megoldása azokkal az eszközökkel, amelyek magát a problémát hozták létre” /Albert Einstein/

 

3. Medencefûtés napenergiával

A napkollektorok hatásfokát vizsgálva az egyik legjobb üzemmód, hiszen erõs napsütés és meleg levegõhõmérséklet mellett, viszonylag hideg vízhez szükséges a fûtés. Napkollektor rendszer alkalmazásával lehetõség nyílik egyaránt beltéri és kültéri medencefûtésre is. A kültéri medencefûtés a nyári félévben szükséges, amikor a nap bõségesen rendelkezésünkre áll. Napenergiával történõ medencefûtés használatával, kültéri medence esetében, a fürdési szezon egy-másfél hónappal meghosszabbítható, lehetõvé téve a korábbi kezdést, és késõbbi befejezést, és persze a napkollektoros medencefûtés segítségével megnõ a medencék élvezeti értéke.

Jelenleg tény, hogy a berendezések ára magas, és a megtérülési idõt figyelembe véve a beruházás a lakosság számára nagyrészt még a - nem éri meg - kategóriába tartozik, de a rohamosan emelkedõ energiaárak mellett „sajnos” egyre gyorsabban meg is térül.

solar_400

Véleményem:

-         A meteorológiai adottságokat figyelembe véve hazánkban olyan berendezések telepítése célszerû, melyek a napsütésmentes idõszakokra el vannak látva kiegészítõ fûtéssel.

-        A napkollektoros fűtésrásegítés elsősorban akkor ajánlott, ha kerti medencefűtéssel párosítható, így megoldott a kollektorok nyári melegvíz túltermelése. Ha ezt az energiát nem hasznosítjuk a beruházás „megtérülése” a várható 8-10 év helyett 30 év lesz.

-         Magyarország a természeti adottságait tekintve még messze nem használja ki a megújuló energiák által nyújtotta lehetõségeket az energiaellátásban: arányuk jelenleg az összenergia - termelésnek mindössze 3 százaléka. (Legutóbb minden ország külön vállalásokat tett; Magyarország 2010-re, teljes energia-fogyasztásának 6 százalékát vállalta megújuló energiából fedezni, miközben Ausztria 78, Portugália 39, Görögország 20 százalékos arányt írt alá. Jelenleg, csak mintegy 3,6 százalékban használunk megújuló energiákat.)

-         Az elkövetkezõ évek energiaárainak becslése lehetetlen, mindenkinek egyénileg kell átgondolnia egy ilyen beruházást, hogy számára megéri-e vagy sem. De az biztos, hogy napkollektoros rendszereket építeni egyre inkább megéri, s mindenkit arra biztatok, hogy ha teheti, vágjon bele, ha nem másért a felszerelt napkollektorok látványa, a jó érzés és a jövõnk miatt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségeink

elérhetőségünkSzerelvénybolt

1107 Budapest
Bihari út 16
Tel:      06 1 261-4958
Mobil: 06 20 261-2222
Fax:     06 1 431-0250
Web: www.pftrading.hu
Email: pftrading@pftrading.hu

szénmonoxid érzékelő

sznmonoxid_rzkel337

Három lépés a CO mérgezés elkerülése érdekében

  • 1. Telepítsen CO riasztót
  • 2. Végeztessen rendszeres karbantartást a tüzelő berendezésein
  • 3. Ismerje meg, és ismerje fel a jeleket, a mérgezés tüneteit

Hybrid kazán

HYBRID KAZÁN

levegős hőszivattyú és

kondenzációs gáz kazán

EGYBEN !!!